Saša Magazinović

Uprava za indirektno oporezivanje BiH je protiv ukidanja akciza, skupit će manje novca za budžet

U toku je sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj prisustvuju i zastupnici iz Predstavničkog doma.

Razlog tome su zaključci koji su iz PD upućeni u Dom naroda, odnosno odluka kojom će se ukinuti akcize na gorivo ukoliko bude izglasana.

Tim povodom reagirao je Saša Magazinović, zastupnik SDP-a u PDPS BiH koji tvrdi da je Uprava za indirektno oporezivanje BiH protiv ove odluke.

“Na Domu naroda smo obaviješteni da je Uprava za indirektno oporezivanje protiv ukidanja akciza jer će se skupiti manje novca u budžet. Pa logično. Upravo to smo predložili.

Ps. Za samo 2 mjeseca skupljeno je poreza više od planiranog u iznosu koliko bi “falilo” zbog ukidanja akciza…”, napisao je Magazinović na Twitteru.

Sjednica Doma naroda je u toku, a ova tačka dnevnog reda još uvijek nije razmatrana.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.