Sarajevo

Uprava i radnici Hidrogradnje podržavaju Vladu Federacije BiH

Uprava i Sindikat će formulirati svoje zahtjeve Vladi FBiH i drugim nadležnim institucijama koji će biti dostavljeni u najskorije vrijeme, da bi dijalogom pokušali riješiti stanje u Hidrogradnji

Slika

Uprava i radnici Hidrogradnje d.d. Sarajevo podržavaju Vladu Federacije BiH i resorno ministarstvo u njihovim aktivnostima ne izlazeći na proteste i okupljanje građana koje smatraju opravdanim, a sve radi održanja poslovanja firme i trenutno jedinog projekta vijadukt Briješće na kojem radi Hidrogradnja, ali i spoznaje da je nagomilane probleme radnika u svim firmana moguće riješiti jedino dijalogom i putem institucija sistema. 

– Radnici su ovoj upravi dali podršku, a od vas se očekuje pomoć i podrška da se realizuju dogovori koji su postignuti u socijalnom dijalogu s radnicima i njihovim predstavnicima a koji se odnose na nove poslove, isplatu plaća te uvezivanje radnog staža, da bi ova uprava mogla uspješno voditi kompaniju – kaže se u saopćenju iz Hidrogradnje. 

Naglašavaju da zbog ukupne situacije i problema koji se godinama gomilaju te prvenstveno nedostatka posla i nemogućnosti izlaska na tendere  Uprava Hidrogradnje ne može sama osigurati stabilnost niti nove poslove i socijalni mir, budući da radnici samo traže svoja zakonska prava, što im Sindikat i Uprava ne mogu garantirati bez pomoći Vade FBiH, resornog ministarstva, državnih agencija i banaka te direkcija kao što su JP Autoceste FBiH te Ceste FBiH. 

– U kontekstu ukupne situacije i nezadovoljstva radnika te rješavanja godinama nagomilanih problema neisplate plaća i uvezivanje staža, ali i dobijanje novih poslova Uprava i Sindikat će formulirati svoje zahtjeve Vladi FBiH i drugim nadležnim institucijama koji će biti dostavljeni u najskorije vrijeme,  da bi dijalogom pokušali riješiti stanje u Hidrogradnji d.d. u kojoj je država većinski vlasnik i spasiti je od sudbine mnogih preduzeca koja više ne postoje ili su u stečaju – kaže se u saopćenju iz Sindikata i Uprave Hidrogradnje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.