KO SDP Sarajevo

Upoznat ćemo OHR, tužilaštvo i medije sa pritiscima za izbor gradonačelnika Sarajeva

Održana je 3. sjednica Povjereništva sarajevskog SDP-a na kojem se razgovaralo o izboru Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva.

Nakon završenog glasanja u tri od četiri sarajevske općine jasno je da će SDP sa partnerima imati dovoljno izabranih vijećnika za izbor gradonačelnika Sarajeva.

Međutim, ono što zabrinjava sarajevski SDP jeste što se pojedini izabrani dužnosnici na sjednicama Vijeća hvale da će trgovinom uticaja u Centralnoj izbornoj komisiji BiH izmijeniti model izbora gradskih vijećnika i izmijeniti demokratsku volju.

Sarajevski SDP će u jednom dokumentu naredne sedmice upoznati OHR o potencijalnim zloupotrebama od strane službenika CIK-a u pripremi za sjednicu CIK-a, kao i Tužilaštvo Kantona Sarajevo o potencijalnom vršenju krivičnih djela od pojedinih izabranih dužnosnika, a o svemu ćemo upoznati medije i javnost.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu