Jasna Duraković

Uopšte ne znamo ko su kandidati za nove ministre, aktuelna Vlada Kantona Sarajevo je cirkus!

Zastupnica SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo Jasna Duraković poručila je da se ekspresno 5 do 10 zakazuje hitna sjednica Skupštine KS prije redovne, što je prekršaj procedura i Poslovnika o radu Skupštine KS, prenosi PRESS.

Na dnevnom redu nalazi se razrješenje ministara koji su podnijeli ostavke Rusmira Mesihovića i Jasne Agić i imenovanje novih u resoru zdravstva i resoru rada i socijalne politike.

“Pri tom, niko od zastupnika/ica ne zna uopšte ko su novi ministri/ice, niti imamo uvid u njihove reference ili program rada i djelovanja nakon njihovog imenovanja, pogotovo kako će ova dva ključna resora upravljati u ovoj krizi i nositi se sa alarmantnom epidemiološkom slikom u KS”, navela je Duraković.

Dodala je da zastupnici tek paušalno saznaju iz medija povremeno ko bi mogli biti ministri i valjda Vlada KS očekuje da im je ta informacija dovoljna.

“Ovo stvarno vrijeđa našu inteligenciju i ruši dignitet i integritet svih nas zastupnika/ica a tako i građana/ki u KS. Baš se poigravaju sa svima nama. Ako vas zanima konačni epilog, pratite sjednicu i ovaj cirkus od aktuelne Vlade KS putem prenosa TVSA”, poručila je Duraković.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu