Forum žena KO SDP BiH USK

Unapređenje rodne ravnopravnosti stalni je zadatak Foruma žena SDP BiH

Članice Foruma žena KO SDP BiH USK-a i GO SDP BiH Bihać, povodom obilježavanja 8. marta- Međunarodnog dana žena, pridružile su se jučer (08.03.2017. godine) uličnoj akciji koju je u petnaest gradova, širom Bosne i Hercegovine organizovao Forum žena SDP BiH.
Iako se već desetljećima osmi mart obilježava kao dan koji slavi društvena, ekonomska i politička dostignuća pripadnica ženskog spola, posljednih godina sve je izraženija ogromna komercijalizacija ovog praznika, čime se dodatno umanjuje njegova vrijednost i ono što ovaj dan zapravo predstavlja.
Bila je ovo prilika da se još jednom ukaže na nezavidan položaj žena u Bosni i Hercegovini, na njihovo loše ekonomsko stanje, nejednak status u društveno-političkom životu i razne oblike diskriminacije s kojima se gotovo svakodnevno susreću, te da se promoviranjem rodno osvještenih politika, a s ciljem unapređenja rodne ravnopravnosti u rješavanje ovih pitanja uključi i što veći broj muškaraca.

Provođenjem ove aktivnosti članice Foruma žena SDP-a, širom Bosne i Hercegovine željele su ukazati na potrebu kontinuiranog rada na poboljšanju položaja žena u bosanskohercegovačkom društvu i ostvarenju pune ravnopravnosti žena i muškaraca u svim aspektima života, pa je jedna od najvažnijih poruka jučerašnje akcije, bila upravo ta: žene moraju imati potpuno jednak položaj i moraju biti tretirane jednako kao i muškarci.

U okviru obilježavanja sedmice rodne ravnopravnosti uz promovisanje rodno osvještenih politika, FOŽ GO SDP BiH Bihać, kao i prethodnih godina organizirao je i akciju “Ruža za život”. Ova akcija pokrenuta je 2009. godine i od tada se provodi u kontinuitetu, pod motom da simboličan iznos izdvojen za kupovinu ruže koju ćete pokloniti jednoj ženi, nekome može spasiti život. Sredstva prikupljena ovom akcijom donirana su u dobrotvorne svrhe.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.