Forum mladih Bihaća

UNA NIJE „KINO“

S obzirom na jučerašnja dešavanja na sjednici OV Bihać, te donošenja Prijedloga Odluke o davanju saglasnosti na pokretanje postupka dodjele Koncesije Javnim natječajem – tender za projektovanje, izgradnju, upravljanje i prijenos Hidroelektrane na lokalitetu Martin Brod i Dobrenica, Foruma mladih GO SDP-a BiH Bihać oštro osuđuje takav odnos lokalnih vlasti prema prirodnom čudu i simbolu grada Bihaća rijeci Uni.

Una nije samo rijeka, Unom ne protiče samo najčišća voda u Evropi, već životi ljudi, Bišćana koji žive i umiru sa rijekom Unom u srcu. Smatramo da je ovo „šamar“ svim građanima Bihaća, koji vole ovaj grad i rijeku Unu.

„Ruska investicija“ i „Hidroelektrana“ ne može zamijeniti, sve naše emocije i trenutke provedene, na rijeci Uni, momente ponosa, i silna oduševljenja sviju koji posjete Grad Bihać, Martin Brod, Štrbački Buk, bilo da se radi o domaćim ili stranim posjetiocima.

Gradske vlasti neće uništiti i ono malo zbog čega se „ne crvenimo“, za razliku kada se pomenu imena pojedinih bihaćkih političara, koji pokušavaju ovaj grad „raskrčmiti“.

Žalosti i činjenica da su pojedini mladi ljudi, koji su izabrani predstavnici „bihaćke mladosti“ u OV Bihać, bez imalo savjesti „podigli ruku“ i rekli „DA“ Hidroelektrani na Uni, zanemarujući činjenicu, da trebaju oni ali i njihova djeca te sva buduća Bihaćka pokoljenja i buduće mladosti uživati u ljepotama naše Une.

Forum mladih GO SDP-a BiH Bihać ovim putem želi osuditi ovakvu nesmotrenu odluku „većine“ u OV Grada Bihaća, ali isto tako i dati podršku svim iskrenim „borcima“ za Unu, svim udruženjima, te aktivno se uključiti u svim budućim akcijama kako bi sprejčili izgradnju Hidroelektrane i svih vrsta elektrana na Rijeci Uni.

Ako ste nam „ukrali“ mladost, ako ste nas onemogućili lošim prošlim i sadašnjim politikama, da ne možemo raditi, privređivati i zasnivati porodice, nećemo vam dopustiti da „ukradete“ prirodu, čist vazduh i čistu vodu, ne zbog vas ili nas, već zbog naše djece.
Da li je neko prodao Unu za sitne pare ili možda čak i lične interese, ostaje da se vidi.

Jer jedna mudra izreka kaže „Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ih posudili od svojih potomaka“

„ŽIVJET ĆEMO PORED UNE JOŠ MILION GODINA…“

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.