Brutalne laži SDA

Umjesto praznih obećanja, iza naših ljudi ostaju desetine kilometara autocesta

SDA graditeljima treba samo naglasiti jedan podatak, koji se vrlo lako može provjeriti, a to je da za vrijeme ovog mandata menadžmeta JP Autoceste napravljeno više kilometara vijadukata i tunela na Koridoru Vc, nego što je napravljeno kilometara autocesta za vrijeme 15 godina vladavine SDA i njenih političkih saveznika

Slika

Brutalne laži Stranke demokratske akcije o tome kako menadžment JP Autoceste sklapa štetne ugovore po nepovoljnim uslovima, kao i da plaćene dionice autocesta nikada neće biti izgrađene, zaista nisu vrijedne ozbiljnog komentara, ali zato treba podsjetiti javnost na niz neispunjenih obećanja SDA tokom godina.

Ako postoji bilo ko, ko na spomen izgradnje autocesta u FBiH može i treba jedino šutjeti, to je SDA i bulumenta njenih kadrova koji su izgradnju koridora Vc doveli do potpunog kolapsa. Zato pozivamo nadležna tužilaštva da konačno krenu u procesuiranje ovih slučajeva koji su im uredno prijavljeni i koji već godinama kupe prašinu po ladicama njihovih tužilaca.

U ovoj stranci, valjda, vjeruju da građani lako zaboravljaju razne Bičakčiće, Brankoviće, Šećkanoviće i ine SDA „stručnjake“ koji su godinama polagali kamene temeljce za nepostojeće autoceste, a koji su, napokon, konkretno započeti i završeni tek u mandatu aktuelnog menadžmenta JP Autoceste, poput sinoć otvorene dionice Međugorje – Bijača kojom je započelo spajanje Hercegovine sa ostatkom Evrope.

Umjesto što izražavaju sumnju u kvalitetu ugovora o izgradnji dionica autocesta, o čemu su svoj sud dale sve relevantne domaće i međunarodne finansijske institucije u protekle tri godine, bilo bi im bolje da već jednom objasne kako su, i uz koje procente, kadrovi SDA godinama dogovarali i potpisivali sramotne ugovore sa raznim SCT-ovima, Primorjima i drugim stranim kompanijama koje su propadale i uzimale ogromna sredstva, pri čemu su firmama iz BiH ostavljali desetine miliona KM dugovanja?

SDA graditeljima treba samo naglasiti jedan podatak, koji se vrlo lako može provjeriti, a to je da za vrijeme ovog mandata menadžmeta JP Autoceste napravljeno više kilometara vijadukata i tunela na Koridoru Vc, nego što je napravljeno kilometara autocesta za vrijeme 15 godina vladavine SDA i njenih političkih saveznika.

Na kraju, SDP BiH obavještava javnost da će radi posljednjeg saopštenja SDA protiv ove stranke nadležnim pravosudnim instancama podnijeti krivičnu prijavu. Nadamo se da i ona neće završiti u nečijoj ladici. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.