Inicijativa mještana

Ulica u Kozluku nosit će ime po Fadilu Banjanoviću Braciki

Završeno je asfaltiranje ulice Velika Jedrena u Kozluku, a stanovnici ove ulice pokrenuli su inicijativu da jedan dio ove ulice dobije naziv po Fadilu Banjanoviću Braciki.

Kozluk je u subotu bio mjesto veselja i susreta svih generacija Kozlučana koji se nalaze u cijelom svijetu. Povod susretu i upriličenoj svečanosti u ovom mjestu bilo je asfaltiranje 900 metara ulice Velika Jedrina koja se nalazi u samom centru ove čaršije.

Prema riječima okupljenih mještana, ovo je samo početak aktivnosti u kozlučkoj čaršiji, a koje će se nastaviti u toku cijele kalendarske godine. Ovaj projekat je finansirali su mještan Kozluka, Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Gradska uprava Zvornik, piše Zvornički.ba.

Fadil banjanović Bracika bio je predvodnik povratka u Podrinje, koji je odvijao pod motom “Nijedna kuća ko svoja, nijedna rijeka ko Drina”.

Banjanović je preminuo 12. decembra 2011. u 49. godini.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu