Zekerijah Osmić

Ulaskom u NATO BiH bi bila sigurnija i bolja zemlja

Ono što me zabrinjava jeste neraspoloženja pojedinih, a posebno iz RS koji ne shvataju važnost približavanja BiH ka NATO-u

Slika

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić kazao je da je jako razočaran dosadašnjom raspravom o Prijedlogu zakona o vojnoj imovini i da je već sada evidentno da poslanici neće usvojiti ovaj zakon.

– Jako je važno da  BiH  konačno uknjiži 63 objekta, a moram napomenuti da su već za 32 objekta usaglašeni stavovi. Ono što me zabrinjava jeste neraspoloženja pojedinih, a posebno iz RS koji ne shvataju važnost približavanja BiH ka NATO-u – kazao je Osmić

On je dalje napomenuo da bi BiH tim činom bila sigurnija i bolja zemlja  a da ćemo u maju kada u BiH dolazi generalni sektretar NATO-a Anders Fog Rasmusen znati kakav stav ima NATO prema BiH.

 – U krajnjoj liniji za samit u septembru definitivno ćemo znati kako će se članice NATO-a odnositi prema BiH. Bilo je prijedloga da Vijeće ministara usaglasi Zakon o državnoj imovini i to uopće nije sporno. Ali moram napomenuti da ukoliko ovi zakoni ne budu izglasani i usaglašeni, 32 objekta o kojima sam govorio predaću Pravobranilaštvu BiH – dodao je Osmić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.