Premijer FBiH Nermin Nikšić

Ukloniti uzroke, a ne baviti se posljedicama tragedija 

Povodom današnjeg nemilog dogaďaja u Lukavcu, oglasio se premijer FBiH Nermin Nikšić.

“Ne smijemo dozvoliti da djeca dolaze u posjed oružja.

Nažalost, to se dešava, kao što smo svjedočili jutros u Lukavcu. Kao društvo moramo učiniti više da takve stvari spriječimo, a ne da pričamo o tome nakon što se dese. A danas smo nažalost radili upravo to.

Vlada Federacije BiH je veliki dio današnje sjednice posvetila tragičnom događaju u Lukavcu. Uvažili smo sve zvanične informacije o slučaju pristigle od nadležnih organa. U tom smjeru su i usvojeni zaključci.

Kad su ovakvih nemilih događaja učesnici djeca, mlađi maloljetnici onda je pitanje još osjetljivije. To smo sve vrijeme imali na umu.

Moram reći i slijedeće. Veličanje i glorificiranje nasilja, kriminala i ratnih zločinaca, čemu svakodnevno svjedočimo, nisu temelji na kojima možemo odgajati našu djecu, a toga je nažalost pun javni prostor i takve stvari međuostalim dovode do tragedija.

Apelujem na sve učesnike društvenih procesa, posebno političkih, da se uključe u stavaranje zdravog društva i okruženja. Na djeci počiva budućnost svakog društva i naša obaveza je da im ponudimo ispravne uzore promovirajući zdrave društvene vrijednosti i norme. Uspješni pojedinci iz sfere nauke, umjetnosti, sporta i slično trebaju da budu u fokusu i oni trebaju da im budu uzori.

Svojim primjerom dužni smo djeci i mladima pokazati da se problemi rješavaju razgovorom, a ne svađama i nasiljem”, naveo je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.