Saša Magazinović

Ukloniti političare koji lažu, kradu i manipulišu narodom

Poslanik u Parlamentu BiH i predsjednik Glavnog odbora SDP BiH Saša Magazinović razgovarao je danas sa predstavnicima evropskih i svjetskih medija. U organizaciji Fondacije Robert Bosch iz Berlina susretu su prisustvovali novinari medijskih kuća Guardian, The New York Review, Diplomat, Politico, Foreign Policy, Medien Verlag, WP/German Media, France 24, Al Jazeera English BIRN Srbija, RFI National Radio, TV Slovenia, The Atlantic, The Haaretz, Finanzen Verlag Munich, The Hindu, National Geographic, i BIRN Makedonija.

U dugom, sadržajnom i otvorenom razgovoru Magazinović je prezentirao aktuelnu političku situaciju, posebno istakavši glavne izazove koji stoje pred državom BiH, te probleme sa kojima se bori bosanskohercegovačko društvo, u prvom redu ekonomske prirode i sve većeg odliva stanovništva.

Naglasio je da u Bosni i Hercegovini najveći problemi dolaze od strane političkih elita ogrezlih u kriminalu koji se godinama kriju iza naroda čije nacionalne interese navodno brane dok sebi pune džepove. Rješenje većine problema vidi u promjeni navika ponašanja političkih elita koja je nemoguća bez pritiska javnosti i odluke građana na izborima da se takvo nešto treba desiti.

Magazinović smatra da svi građani bez obzira gdje žive i kojoj etničkog grupi pripadaju imaju iste probleme, a oni se tiču nezaposlenosti, lošeg zdravstvenog sistema, sve lošijeg obrazovanja i narušene sigurnosti. Svima onima koji žele dobro državi i narodu to trebaju biti ključni protivnici, te je izrazio svoj stav da se u izbornoj kampanji kandidati i stranke trebaju takmičiti u rješenjima, a ne u tome ko će koga više uvrijediti.

Govoreći o budućnosti BiH iskazao je svoje uvjerenje da sazrijeva svijest građana o tome da ih nacionalisti godinama zloupotrebljavaju kao svoj štit od pravosudnih institucija i da dolazi period kada će se cijeniti oni koji vrijedno rade tragajući za rješenjima u odnosu na one koji lažu, kradu i manipulišu narodom i koji moraju biti uklonjeni sa političke scene.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.