SDP USK-a o situaciji u zdravstvu te mjerama za unapređenje

Ukinute liste čekanja za pacijente u Kantonalnoj bolnici u Bihaću

SDP u Bihaću održao konferenciju za novinare o temi “Dostignuti nivo zdravstvene zaštite i mjere, koje se poduzimaju za unapređenje zdravstvenog sistema u USK-u”

Slika

Kantonalni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Unsko-sanskog kantona (USK) danas je u Bihaću održao konferenciju za novinare o temi "Dostignuti nivo zdravstvene zaštite i mjere, koje se poduzimaju za unapređenje zdravstvenog sistema u USK-u". 

Ministar zdravstva USK-a u tehničkom mandatu i potpredsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Amir Murić, osvrnuo se na period od prethodne tri godine analizirajući stanje. Istakao je da je do sada urađeno niz aktivnosti, koje su vezane za unapređenje zdravstva u Kantonu. 

Po njegovim riječima uradilo se dosta o pitanju kadrovske popunjenosti, zatim Strategije zdravstva, ukidanja lista čekanja za pacijente u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, izdvajanja sredstava za umjetnu oplodnju i uređenja sistema plaćanja zdravstvene premije. 

Jedan od najvećih koraka jeste i projekt modernizacije zdravstvenih ustanova, koji će se realizirati putem austrijskog kredita, o čemu je govorio poslanik SDP-a u Parlamentu Federacije BiH (FBiH) Braco Kulenović. 

Direktor Kantonalne bolnice Hajrudin Havić govorio je o požaru koji je krajem jula prošle godine zahvatio tu zdravstvenu ustanovu.

– Time je uništeno sve do tada urađeno, te su usporene sve aktivnosti rađene u Kantonalnoj bolnici, ali je uprkos tome u toku realizacija brojnih projekata – dodao je. 

O situaciji u zdravstvenim ustanovama na čijem su čelu, govorili su i direktori domova zdravlja u Bihaću, Sanskom Mostu i Velikoj Kladuši te u kantonalnom Zavodu za javno zdravstvo.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.