Pismo podrške Zukanu Helezu

Ukinuta nepravda koja je godinama vršena nad istinskim borcima

Na adresu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata stiglo je dirljivo i ohrabrujuće pismo ratnog vojnog invalida Taiba Kovačevića, čiji je sin dobitnik ratnog priznanja “Zlatna policijska značka”, a koji je poginuo 1993. godine sa samo 18 godina kao pripadnik odreda “Bosna” specijalne jedinice MUP-a RBiH kojom je komandovao Dragan Vikić. Taib je u svom pismu iskazao potpunu podršku ministru Zukanu Helezu i Vladi Federacije BiH u nastojanjima da uvedu red u boračkoj populaciji i ukinu nepravdu koja je godinama vršena nad istinskim borcima

Slika

Na adresu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata stiglo je ohrabrujuće pismo ratnog vojnog invalida Taiba Kovačevića, čiji je sin dobitnik ratnog priznanja "Zlatna policijska značka", a koji je poginuo 1993. godine sa samo 18 godina kao pripadnik odreda "Bosna" specijalne jedinice MUP-a RBiH kojom je komandovao Dragan Vikić.

Istinski borci kao što je Taib i njegov rahmetli sin Damir čiji mladi život i borba za ovu zemlju nikada ne smiju biti zaboravljeni, dodatni su mi motiv da istrajem u ovom što radim. Izdvojit ću samo nekoliko detalja iz pisma koje je upućeno meni i Vladi Federacije BiH: "osim što Vas podržavam u onom što činite da koliko toliko uvedete reda u oblast boračko-invalidske zaštite najčešće se pitam odakle Vi uopšte crpite toliku energiju i upornost u obračunu sa tim "LEŠINARIMA".

Ja bih Vas htio da podsjetim na najveći dio pravih branilaca BiH, da ne kažem svi, dijele moje mišljenje" "Otišao sam u invalidsku penziju kao invalid I kategorije 80% invalidnosti. Tu invalidnost sam sigurno zaradio na ratištima Nišićke visoravni, Igmana, Azića, Treskavice, itd, ali mi nikada nije palo na pamet da to materijalizujem." "U proceduru da dokazujem je li moj rahmetli Damir poginuo, je li posthumno odlikovan najvišim ratnim priznanjem i dr. formalnostima uveli su mene i mnoge druge "likovi" koji samo pomali liče na ljudska bića (Vaš prethodnik Šišić i "sandokan" Mujezinović-nazovi premijer).

Vi ste danas kao ministar i ova vlada morate pravdati i ispravljati njihove kretenske postupke i materijalno to rješavati. Taj isti "sandokan" kad mu je trebalo (SDA) uveo nas je 100.000 invalida u pravo, koje je nakon dvije godine ukinuo (80%) kad mu više nisu bili potrebni ti glasovi, a gospodinu Čamberu je ostavio u amanet da zaostale invalidnine izmiri i on je to učinio"

Original pisma možete pogledati ovdje.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.