Ukidanje diskriminacije birača iz dijaspore

Pojašnjenje pitanja

Praksa CIK-a, kojom se od državljana BiH u inozemstvu zahtijeva ponavljano registrovanje za izbore prilikom svakom izbornog ciklusa, jeste diskriminatorna i neustavna.

 

Stav SDP BiH

Smatramo da je određivanje dodatnih uvjeta za učešće na izborima državljana BIH u inozemstvu, mimo zakonom preciziranih izbornih procedura, diskriminacija ove populacije, te kršenje navedene ustavne odredbe, ali je u koliziji i sa drugim odredbama Izbornog zakona. Ustavni sud ovo pitanje treba riješiti što prije, kako bi već na sljedećim izborima bilo osigurano ustavom zagarantovano jednako pravo glasa svim građanima BiH, neovisno o njihovom prebivalištu.

 

Datum zadnje izmjene: 03.10.2017.

Socijaldemokratski stav!

A B D E F H I K M N O P R S T
  • Posts not found
U V Z

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.