Sastanak Heleza i Heappeya

Ujedinjeno Kraljevstvo ponosan i dugoročni partner BiH

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez primio je danas britanskog ministra odbrane za oružane snage Ujedinjenog Kraljevstva Jamesa Heappeya u zgradi Ministarstva odbrane BiH u Sarajevo.

U obraćanju medijima nakon sastanka Helez je rekao da su razgovarali o bitnim pitanjima kada je u pitanju BiH i njene euratlanske integracije.

“Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske je jedan od ključnih spoljnopolitičkih faktora i prijatelja kada je upitanju BiH”, rekao je Helez.

Dodao je da se zahvalio na pomoći koju je u proteklim godinama Ujedinjeno Kraljevstvo pružalo Oružanim snagama (OS) BiH.

“Zahvaljujući njihovoj pomoći OS BiH su danas respektabilne oružane snage i mnoge jedinice unutar OS BiH su u potpunosti u standardima sa NATO savezom”, rekao je Helez i dodao da će posjetiti London na osnovu poziva koji mu je uputio ministar.

James Heappey je rekao da je Ujedinjeno Kraljevstvo ponosan i dugoročni partner BiH.

Naglasio je da prepoznaju važnost snažne i jedinstvene BiH, ne samo za ovu zemlju, nego i za Zapadni Balkan.

“U vrijeme kada su vrijednosti poput slobode, teritorijalnog integriteta i suvereniteta pod napadom kakvim jesu u Ukrajini, jako je važno da snage koje vjeruju u te vrijednosti stanu i podrže ih što snažnije”, rekao je Heappey.

Dodao je da se raduju daljoj saradnji, kao i saradnji oružanih snaga.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.