Lazović

Ujedinjenje ljevice u BiH je neminovno

Miro Lazović, član Predsjedništva SDP BiH, smatra da je ujedinjenje ljevice samo pitanje vremena.

Slika

U posljednih nekoliko dana pojavile su se informacije o eventualnom zajedničkom djelovanju partija lijeve provincijencije, koju bi činili Socijaldemokratska partija BiH i Demokratska fronta. (DF)

Miro Lazović, član Predsjedništva SDP BiH, smatra da je ujedinjenje ljevice samo pitanje vremena.

"To je i kongresno opredjeljenje SDP BiH, a u ovom trenutku dobar je i nedavni potez Glavnog odbora SDP-a, koji je donio odluku o deblokiranju izvršne vlasti u FBiH. To je potez kojim je SDP pokazao odgovornost prema državi i građanima, ali ujedno poslao poruku DF-u da je spreman na saradnju. I Predsjedništvo SDP-a je iskazalo opredjeljenje da se sa DF-om u narednom periodu uspostavlja čvršća saradnja", potvrđuje Lazović.

On cijeni da obnovljena socijaldemokratija u BiH u narednom periodu mora predstavljati alternativu postojećoj vlasti te da se taj blok treba pojaviti zajedno na narednim lokalnim i općim izborima u BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.