SDP u Starom Gradu organizovao skup

„Ujedinjeni za mlade 2010 – 2014“

Irfan Čengić, šef kluba vijećnika SDP-a u ovoj Općini, prisutnima je predstavio šta se to uradilo za mlade u ovoj Općini. Među prezentiranim projektima valja izdvojiti: 10% popusta na kiriju za mlade privrednike, 3 mjeseca gratis kirije za mlade privrednike, iniciranje uvođenja BiH u Google Maps sistem

Slika

U prepunoj sali Hotela Europa, pred oko 450 članova i simpatizera, SDP Stari Grad Sarajevo sinoć je obilježio početak predizborne kampanje. Tema skupa je bila „Ujedinjeni za mlade 2010 – 2014“ a svi prisutni su imali priliku čuti šta je to SDP Stari Grad u proteklom periodu uradio za mlade.

Skup je otvorio i vodio Haris Lulić, Predsjednik Općinskog odbora SDP Stari Grad i domaćin skupa. Irfan Čengić, šef kluba vijećnika SDP-a u ovoj Općini, prisutnima je predstavio šta se to uradilo za mlade u ovoj Općini. Među prezentiranim projektima valja izdvojiti: 10% popusta na kiriju za mlade privrednike, 3 mjeseca gratis kirije za mlade privrednike, iniciranje uvođenja BiH u Google Maps sistem, osnivanje Kancelarije za mlade gdje sve omladinske organizacije imaju besplatan prostor na raspolaganju, omogućivanje zakonski priznatog radnog iskustva za sve mlade u Starom Gradu, usvajanje Odluke o upotrebi znakovnog jezika u Općini i školama u Starom Gradu, itd.

Građanima se obratio i Saša Magazinović, šef kluba zastupnika SDP-a u Parlamentarnoj skupštini BiH, koji je pohvalio dosadašnji rad OO SDP BiH Stari Grad i Foruma mladih SDP BiH Stari Grad. Federalni ministar obrazovanja Damir Mašić je također izrazio svoju podršku i zahvalnost radu ovih organizacija. Premijer Federacije Nermin Nikšić je detaljno objasnio trenutnu situaciju u Vladi FBiH i informisao građane o završenim projektima, kao i onima koji su u toku. Nakon Premijera Nikšića, predstavio se i kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović što je izazvalo ovacije među prisutnima. Hadžiomerović je izjavio da će „Vratiti zastavu SDP-a i dignitet u Predsjedništvo BiH nakon pobjede na izborima u oktobru“.

Predsjednik Sociajldemokratske partije dr. Zlatko Lagumdžija je pozvao građane da izađu u što većem broju na izbore i podrže kandidate SDP-a. U svom govoru osvrnuo se na odličan rad mladih u Starom Gradu, te istaknuo kako je to najbolji pokazatelj razlike između SDP-a i svih drugih stranaka. Odgovarajući na pitanje o mogućnosti „Dejtona 2“ prisutnima je rekao da dobro razmisle, koga žele za stolom na predstojećim pregovorima o izmjeni Ustava i budućnosti Bosne i Hercegovine. „Da li one ljude koji ovdje priželjkuju evropsku Palestinu ili partiju koja nikada neće odustati od vizije jedinstvene, građanske i nedjeljive Bosne i Hercegovine, širokogrudne zemlje u kojoj ima mjesta za sve nas“.

Nakon zvaničnog dijela skupa druženje sa kandidatima i rukovodstvom je nastavljeno u Bečkoj kafani, gdje su građani uz prigodnu zakusku mogli upoznati kandidate i rukovodstvo SDP-a te sa njima razmijeniti svoje stavove i viđenja.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.