Bužim:

Ujedinjeni u Bužimu

Ova generacija zahtijeva mogućnost da dobije kvalitetno obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, mogućnost da se zaposli što više mladih i širom otvore vrata budućnosti

Slika

Pod sloganom Ujedinjeni, sinoć je u velikoj sali kulturnog cetra  u Bužimu, održana promotivna konvencija Socijademokratske partije na kojoj su predstavljene liste i kandidati za Skupštinu USK-a, Parlament Federacije BiH i Parlamentarnu skupštinu BiH iz svih općina Unsko- sanskog kantona.

U ime domaćina prisutne je pozdravio predsjdnik Općineke organizacije SDP Bužim i kandidat za Skupštinu Unsko sanskog kantona Suvad Šahinović – Regan.

-“Bužimljanke i Bužimljani su zahvalni Vladi Unsko-sanskog kantona na čelu sa premijerom Hamdijom Lipovačom i ministrima iz SDP-a  koji su u ove četiri godine uložili preko 5 miliona maraka u brojne infrastrukturne projekte na području naše Općine. Naravno, Općinsko vijeće općine Bužim je zbog svega učinjenog za našu općinu našem premijeru dodijelilo titulu počasnog građanina i ja koristim ovu priliku da se još jednom zahvalim premijeru i svim ministrima u Vladi USK-a na ovoj podršci koju nismo imali ni kada su na ovim mjestima sjedili neki drugi ljudi kojima je Bužim bio dosta bliži“, istakao je Šahinović.

Nosilac liste za kantonalnu Skupštinu, ministar zdravstva i socijalne politike dr. Amir Murić  posebno je naglasio kako ova generacija ne pristaje na izgovore da se ne može bolje od ovoga. Ova generacija zahtijeva mogućnost da dobije kvalitetno obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, mogućnost da se zaposli što više mladih i širom otvore vrata budućnosti. Jer, dosta nam je podjela iz prošlosti. Mi tražimo budućnost koja nam pripada i koju zajedno možemo učiniti boljom i ljepšom.

Ispred kandidatkinja i kandidata za Parlament Federacije BiH prisutnima se obratio Alagić Mahmut koji je govorio o SDP-u kao jedinoj snazi koja se godinama bori protiv nepravednih rješenja  iz Dejtona. Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka Una, govorio je u ime premijera Hamdije Lipovače koji se nalazio na promotivnom skupu u Livnu, te Bužimljankama i Bužimljanima prenio njegovu poruku.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.