Programska konvencija OO SDP BiH Ilidža

Ujedinjeni na Ilidži

Sa programske konvencije je poslana jednoglasna poruka da BiH samo ujedinjena kroz SDP BiH može prevladati trenutne ekonomske, političke, socijalne i društvene probleme i biti država po mjeri čovjeka.

Slika

OO SDP BiH Ilidža je uoči zvaničnog početka predizborne kampanje održala programsku konvenciju pod sloganom „Ujedinjeni na Ilidži.“ Programska konvencija je održana u multimedijalnoj sali kina „Igman“,  11. septembra 2014. Istoj su prisustvovali Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a BiH, Bakir Hadžiomerović, kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Saša Magazinović, zastupnik u PDPSBiH, Damir Hadžić, Ministar prometa i komunikacija BiH, Zekerijah Osmić, Ministar odbrane BiH, Damir Mašić, Ministar obrazovanja i nauke FBiH, Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar Sarajevo i Fikret Musić, predsjednik KO SDP BiH Sarajevo. Pored navedenih, prisustvovali su i predstavnici zakonodavne vlasti u KS.

 

Nakon intoniranja himni BiH i socijalističke internacionale, riječi dobrodošlice prisutnima je izrazio Miladin Vidaković, predsjednik OO SDP BiH Ilidža. Prisutni su i minutom šutnje odali počast tragično stradalim rudarima u jami Raspotočje RMU Zenica.  Potom je Mustafa Sinanović, šef izbornog štaba OO SDP BiH Ilidža, izložio rezime do sada realiziranih aktivnosti izbornog štaba, a nakon njega je uslijedilo i obraćanje Fikreta Musića.

Uvodničar u diskusiju je bio Damir Hadžić, a potom je uslijedila diskusija članova i simpatizera s rukovodstvom SDP-a BiH. Tokom diskusije, građani su brojnim pitanjima pokazali izrazito interesovanje za ono što je SDP BiH učinio u protekle četiri godine obnašanja vlasti na različitim nivoima, za aktuelnu političku situaciju, te šta SDP BiH namjerava učiniti naredne četiri godine mandata ukoliko dobije povjerenje građana BiH na predstojećim izborima. Shodno tome, u središtu interesovanja su bile teme poput ekonomske, fiskalne, socijalne, prometne i obrazovne politike u BiH, te gorući problemi, korupcija i kriminal u bh društvu. U konačnici završno obraćanje je imao prof. dr. Zlatko Lagumdžija koji je također odgovarao na postavljenja pitanja.   

Sa programske konvencije je poslana jednoglasna poruka da BiH samo ujedinjena  kroz SDP BiH može prevladati trenutne ekonomske, političke, socijalne i društvene probleme i biti država po mjeri čovjeka.

OO SDP BiH Ilidža

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.