FOM KO SDP Tuzla:

Ujedinjeni do kvalitetnijeg obrazovanja i zapošljavanja mladih

Konvenciju je otvorio predsjednik Foruma mladih KO SDP BiH Tuzla, Tarik Bakalović, poručivši da ona ima više ciljeva

Slika

Forum mladih Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije Tuzle, dana 26.8.2014. godine održao je  Programsko – promotivnu  konvencije na temu “Ujedinjeni do kvalitetnijeg obrazovanja i zapošljavanja mladih”, na kojoj su predstavljeni mladi kandidati na listama SDP BiH iz Tuzlanskog kantona. Upućene su poruke kako doći do bržeg i kvalitetnijeg zapošljavanja mladih.

Konvenciju je otvorio predsjednik Foruma mladih KO SDP BiH Tuzla, Tarik Bakalović, poručivši da ona ima više ciljeva.

„Tu smo da vidimo koliko smo učinili, gdje smo sada, da li je ovo mjesto i pozicija koju smo priželjkivali, te dali smo mogli bolje. To su pitanja koja svako sebi treba postaviti, ali odgovor na to moramo dati svi, ujedinjeni. Uradili smo mnogo! Nijedna druga stranka ne bi odreagovala i uradila ono što smo mi uradili u uvjetima koji su nas zadesili proteklih mjeseci“, kazao je Bakalović te nastavio:

„Ostalo je još stvari koje moramo riješiti, a koje smo započeli prije četiri godine. Najvrijednije u svemu je što je ostalo naše jedinstvo. To pokazuje i naša Konvencija. Drugarstvom ujedinjeni možemo postići sve. Vrijeme je da pokažemo da još više hoćemo i možemo. To će pokazati naši kandidati. Zbog njih smo ovdje, mi zbog njih, oni zbog nas“ poručio je Tarik Bakalović.

Gosti Konvencije u prepunoj Kristalnoj dvorani hotela Tuzla, bili su i predsjednik Foruma mladih SDP BiH Kemal Beganović, te sekretar Aldi Halilović.

Halilović je naglasio da je Konvencija u Tuzli krunski dokaz da će Socijaldemokratska partija nakon oktobra 2014. biti pobjednička partija. Ne samo zbog odgovornog rada u prethodne četiri godine, nego i zbog vizija koju SDP ima u budućnosti.

Konvenciju je prisustvom uveličao i gradonačelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, potpredsjednik Glavnog odbora SDPBiH. Imamović je naglasio da svi moraju biti objektivni, kritični i samokritični. On je naglasio da svi kandidati moraju biti ozbiljni, jer je u njihovim rukama budućnost BiH. Bez SDP-a nema ni BiH, poručio je Imamović.

Konvencija je završena porukom predsjednika KO SDPBiH Tuzla, Envera Bijedića i ministra prometa i komunikacija u Vladi FBiH. Bijedić je naglasio da su mladi budućnost cijele BiH. Ništa od onog što je planirao nije zamislivo bez mladih SDP-a, kazao je Bijedić.

Svi kandidati na SDP-ovim listama ispred FOM KO SDPBiH Tuzla, na kraju su pozvali i druge kandidate mladih iz svih političkih subjekata, da ujedinjeno grade državu u kojoj će biti bolje svim njenim građanima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.