Ujedinjena ljevica u Skupštini TK: Vratiti autonomiju Univerzitetu u Tuzli

Danas je u Tuzli održan Klub poslanika ljevice u Skupštini Tuzlanskog kantona povodom zakazivanja sjednice hitnog karaktera, na kojoj će Skupština raspravljati o aktuelnom stanju na Univerzitetu u Tuzli.

Klub poslanika ljevice je usaglasio dalje djelovanje u Skupštini TK i insistirat će na zaštiti autonomije Univerziteta u Tuzli i sprječavanju miješanja politike u rad Univerziteta. Klub je također saglasan da je donošenjem novog Zakona o visokom obrazovanju Vlada TK narušila autonomiju Univerziteta.

Poslanici lijevog bloka ističu da su prilikom izglasavanja novog Zakona ukazali na brojne nedostatke koji se tiču političkog uticaja na izbor rektora, prorektora, dekana, prodekana i Senata na Univerzitetu.

Podsjećamo da je na inicijativu devet poslanika ljevice Kolegij Skupštine Tuzlanskog kantona zakazao sjednicu Skupštine hitnog karaktera za 16. mart sa samo jednom tačkom na dnevnom redu koja će razmatrati informacije o stanju na Univerzitetu u Tuzli.

Poslanici ljevice u Skupštini TK

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.