SDP BiH u Bosanskoj Krupi

Ujedinjena Krajina u ujedinjenoj BiH

Premijer Unsko-sanskog kantona i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH naglasio je da je u protekle četiri godine urađeno mnogo na rješavanju nagimilanih problema u Unsko-sanskom kantonu i da će kandidati SDP BiH i nakon izbora nastaviti u istom smjeru.

Slika

Na prepunom centralnom gradskom trgu u Bosanskoj Krupi sinoć je održan predizborni skup i predstavljanje kandidata Socijaldemokratske partije BiH za predstojeće Opšte izbore. Predstavljeni su kandidati iz Unsko-sanskog kantona za sve nivoe vlasti u BiH,a na skupu je naglašeno da jedino ljevica može ujediniti i integriranu BiH odvesti u Evropsku uniju.

Premijer Unsko-sanskog kantona i nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta BiH naglasio je da je u protekle četiri godine urađeno mnogo na rješavanju nagimilanih problema u Unsko-sanskom kantonu i da će kandidati SDP BiH i nakon izbora nastaviti u istom smjeru.

„SDP BiH neće voditi prljavu kampanju time što će napadati druge. Tokom ove izborne kampanje kandidati SDP BiH se neće smiješiti sa bilborda, za razliku od onih koji su ovu državu opljačkali i koji narodu nemaju šta reći, kada su u pitanju rezultati. Da bi takve spriječili da nastave ono što najbolje rade, trebamo ukinuti kantone, napravimo jake općine i napravimo novi ustroj države. Jaka bosanska Krajina u što jačoj BIH“, naglasio je Lipovača.

Federalni premijer i Generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić istaknuo je da je prije četiri godine SDP BiH pobijedio jer je ukazivao na ono što drugi nisu uradili.

„Zato ćemo ove izbore dobiti na osnovu promocije onoga što smo do sada uradili. Ovo je najuspješnija Federalna vlada u posljednjih petnaest godina, jedina koja je u trenutku pada zaposlenosti u čitavom regionu, pobijedila ovaj trend i osigurala nova radna mjesta“, dodao je premijer Nikšić.

Kandidat za člana Predsjedništva SDP BiH, Bakir Hadžiomerović istaknuo je kako je u posljednjih mjesec dana prešao 11.000 kilometara kroz sve dijelove zemlje, provodeći vrijeme u razgovorima sa građanima, kod kojih je dobio veliku podršku za svoj izborni program.

„Garantujem vam da ove izbore u Predsjedništvu ulazim umjesto onog drugog Bakira, onoga koji nikada ni riječ nije progovorio protiv korupcije i kriminala. Za mjesec dana ulazim u Predsjedništvo, a 2018. godine postat ću jedini predsjednik jedinstvene BiH“, poručio je s govornice Bakir Hadžiomerović okupljenim Krupljanima.

Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH, istaknuo je kako su ovogodišnji izbori najvažniji od Dejtona do danas jer nakon njih slijedi dogovor o novom uređenju države.

„Stoga u Predsjedništvo mora ući naš Bakir koji će jedini na pravi način predstavljati politiku SDP-a i koji nikada neće pristati na bilo kakve dogovore o novim podjelama naše zemlje. BiH ostaje ujedinjena i SDP je toga garant“, zaključio je Lagumdžija.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.