OO SDP Žepče

Učitelji, nastavnici, profesori – sjedite 5

Potpredsjednica Općinskog odbora SDP BiH Žepče i prosvjetni radnik, Džinić Vildana se emotivnom porukom zahvalila na angažmanu svojim kolegama – učiteljima, nastavnicima i profesorima u vremenu pandemije.

Ostatku svijeta vi ste možda samo učitelji, ali svojim učenicima vi ste zvijezda. Zaspali smo u jednom svijetu, a probudili se u drugom.

Međutim, naši prosvjetari nisu zastali niti mnogo razmišljali, već su se hrabro i kako to samo oni umiju i znaju uhvatili u koštac sa novim izazovima.

Svojim đacima, nerijetko ih možemo čuti kada kažu “Našoj djeci” su po ko zna koji put priskočili u pomoć i opet svo svoje znanje i umijeće stavili na raspolaganje.

Pišu, prave kvizove, prezentacije, snimaju video zapise, razgovaraju, hrabre i na sve moguće načine pokušavaju da svojim učenicima približe nastavno gradivo, da ih ohrabre, oraspolože i uliju nadu da će sve ovo biti uskoro iza nas, kada ćemo ponovo slušati graju djece u školskim hodnicima i dvorištima.

„Jedno dijete, jedan učitelj, jedna knjiga i jedna olovka mogu promijeniti svijet.“ Malala Yousafzai.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu