OO SDP Žepče

Učitelji, nastavnici, profesori – sjedite 5

Potpredsjednica Općinskog odbora SDP BiH Žepče i prosvjetni radnik, Džinić Vildana se emotivnom porukom zahvalila na angažmanu svojim kolegama – učiteljima, nastavnicima i profesorima u vremenu pandemije.

Ostatku svijeta vi ste možda samo učitelji, ali svojim učenicima vi ste zvijezda. Zaspali smo u jednom svijetu, a probudili se u drugom.

Međutim, naši prosvjetari nisu zastali niti mnogo razmišljali, već su se hrabro i kako to samo oni umiju i znaju uhvatili u koštac sa novim izazovima.

Svojim đacima, nerijetko ih možemo čuti kada kažu “Našoj djeci” su po ko zna koji put priskočili u pomoć i opet svo svoje znanje i umijeće stavili na raspolaganje.

Pišu, prave kvizove, prezentacije, snimaju video zapise, razgovaraju, hrabre i na sve moguće načine pokušavaju da svojim učenicima približe nastavno gradivo, da ih ohrabre, oraspolože i uliju nadu da će sve ovo biti uskoro iza nas, kada ćemo ponovo slušati graju djece u školskim hodnicima i dvorištima.

„Jedno dijete, jedan učitelj, jedna knjiga i jedna olovka mogu promijeniti svijet.“ Malala Yousafzai.