Denis Bećirović – Evangelos Venizelos

Ubrzani prijem BiH u NATO garantira stabilnost u Jugoistočnoj Evropi

Bećirović je naglasio da se interesi obje zemlje podudaraju u mnogim oblastima, posebno vanjskopolitički ciljevi Bosne i Hercegovine da bude punopravna članica Evropske unije i NATO-a i želja Grčke da zemlje regiona Jugoistočne Evrope postanu članice ovih organizacija

Slika

Danas je dr. Denis Bećirović razgovarao sa zamjenikom premijera i ministrom vanjskih poslova Republike Grčke  Evangelosom Venizelosom i njegovim saradnicama koji borave u službenoj posjeti Bosni i Hercegovini.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Bećirović je naglasio da se interesi obje zemlje podudaraju u mnogim oblastima, posebno vanjskopolitički ciljevi Bosne i Hercegovine da bude punopravna članica Evropske unije i NATO-a i želja Grčke da zemlje regiona Jugoistočne Evrope postanu članice ovih organizacija.

Dr. Bećirović je istakao čvrstu opredjeljenost Bosne i Hercegovine za članstvo u NATO paktu. Prema njegovim riječima Bosni i Hercegovini je potrebno bezuvjetno aktiviranje MAP-a, jer ulazak države BiH u NATO znači garantiranje trajnog mira i stabilnosti ne samo u Bosni i Hercegovini već i u jugoistočnoj Evropi. Ulazak u NATO pakt će doprinjeti i privlačenju stranih investicija i razvoju ekomonije, dodao je dr. Bećirović.

Zahvalivši se na dosadašnjoj sveukupnoj pomoći dr. Bećirović je posebno podvukao da je za Bosnu i Hercegovinu od izuzetnog značaja podrška prijateljskih zemalja na njenom euroatlantskom putu. Posebna je važna podrška Republike Grčke navedenim ciljevima s obzirom na činjenicu da Grčka trenutno predsjedava Evropskom unijom.

Republika Grčka daje punu podršku euroatlantskim integracijama Bosne i Hercegovine, rekao je zamjenik premijera i ministar vanjskih poslova Republike Grčke  Evangelos Venizelos, te ukazao na spremnost da grčki zvaničnici pruže svu potrebnu podršku na bilateralnom i multilateralnom planu u cilju što bržeg ostvarivanja svojih ciljeva. Za Republiku Grčku i EU nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet BiH su neupitni, naglasio je ministar Venizelos.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.