U Žepču održana radionica “Ostajemo ovdje” i Konvencija FOM-a

Kao odgovor na izazov, koji se nalazi pred svakom političkom opcijom i pred svakim pojedincem, Forum mladih OO SDP BiH Žepče, je u nedjelju, 29.10.2017.god. u saradnju sa Forumom lijeve inicijative održao interaktivnu radionicu  na temu “Ostajemo ovdje”.

Jedinstvena priliku, gdje je gotovo 40 mladih ljudi iz općine Žepče, imalo priliku da iznese svoj stav, iznese probleme, koji ih muče i prisiljavaju da napuste svoju lokalnu sredinu. Nakon same identifikacije problema, mladi zajedno sa moderatorima radionice,  vijećnikom SDP-a u OV Žepče, Elvisom Botićem  i profesorom u SMŠ”Žepče”, Senadom Mehićem su kreirali  7 vrlo konkretnih koraka – prijedloga, koji će sasvim sigurno doprinijeti da se u općini Žepče ublaži migracija mladih, a koje će Forum mladih SDP-a prezentovati javnosti u narednom periodu.

Gost – predavač radionice bio je i Predsjednik KO SDP BiH ZDK, Senaid Begić, koji je izuzetno emotivnim govorom, praktičnim i ličnim primjerom mladim ljudima ukazao na probleme današnjeg društva, ali i rješenja, koji on vidi prije svega u što većem aktivizmu mladih.

Generalan stav  svih prisutnih je da Općina Žepče, ali i viši nivoi vlasti ne čine gotovo ništa, da se mladi ohrabre i zadrže u svojoj lokalnoj sredini – svojoj domovini, a poruka svim političarima i vladajućim političkim opcijama je da se podhitno kreira piramida prioriteta, na čijem vrhu se moraju naći mladi, jer bilo kakva gradnja,  infrastrukturni ili bilo kakav drugi projekt je propao unaprijed, ako znamo da se njime neće niko koristiti.

Po završetku radionice, održana je i Izborna konvencija Foruma mladih OO SDP BiH Žepče, na kojoj je zadovoljavajući kriterije predviđene Statutom SDP-a BiH, izabrano novo rukovodstvo, na čelu sa Aidom Tutnjić, a nakon toga su usvojene i rezolucije Konvencije kao poruke vladajućima i poziv mladima na ujedinjenje i pridruživanje Forumu mladih SDP-a u Žepču  s ciljem zajedničke borbe za prava mladih u općini Žepče.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.