Općinska organizacija SDP BIH Žepče

U Žepču obilježen 27. juli – Dan ustanka naroda u BiH

U nedjelju, 24.7.2016.god. u prelijepom ambijentu Palašnice  se okupilo nešto više od  100 članova i simpatizera SDP-a.  Povod druženja i okupljanja je 27. Juli – Dan ustanka naroda u Bosni i Hercegovini.

U kontekstu toga organizator druženja Općinska organizacija SDP BIH Žepče  na čelu sa predsjednikom Mirkom Trifunovićem, potpredsjednicom Arminom  Hajdarević i najstarijim članom žepčanskog  SDP-a Grabus Hazimom ,  su položili vijenac na spomenik antifašista kao znak sjećanja na pale žrtve.

Nakon polaganja vijenaca u ime domaćina, a ispred Osnovne organizacije SDP BiH Željezno Polje, prisutnima se obratio Derlić Ramiz, predsjednik Udruženja penzionera u Željeznom Polju i kandidat SDP-a za OV Žepče,  koji se  zahvalio prisutnima na odzivu, zatim  prepričao hronologiju događaja i stradanja drugova u čiju čast je i podignut spomenik na Palašnici.

Nakon domaćina, svojim Željeznopoljcima se obratio i doktor Mehinagić, nosilac liste SDP-a za Općinsko vijeće Žepče, koji je podcrtao važnost suočavanja sa istinom vezanom za ovaj spomenik, ali i za sve ostale. Mehinagić je istakao da su SDA I HDZ od Žepča napravili slučaj grad, a  danas,  toliko godina nakon rata zločinci po Žepču i dalje slobodno šeću,  dok se o svemu tome  šuti i niko ne odgovara za počinjena zlodjela?

Nakon uistinu emotivnog govora dr. Mehinagića, prisutnima je serviran ručak ( vojnički grah ) te je nastavljeno sa ugodnim druženjem.