U Zemaljskom muzeju BiH upriličen prijem za bh. reprezentativce u karateu

Prijem bosanskohercegovačkih reprezentativaca u karateu, povodom postignutih uspjeha i osvojenih šest medalja na Evropskom prvenstvu u Gruziji, upriličen je jučer u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda uputio je iskrene čestitke sportistima i čelnicima Karate saveza BiH na postignutom uspjehu, te im uputio riječi zahvalnosti što predstavljaju Kanton Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu u najboljem svjetlu.

“Kanton Sarajevo će nastaviti svesrdno pomagati i pružati institucionalnu podršku. Vi to zaslužujete, jer vaši ogromni uspjesi nisu slučajni, mnogo je tu rada i odricanja, kako vašeg, tako i vaših trenera i vaše porodice. Međutim, podršku i finansiranje sporta moramo sistemski riješiti. Kanton Sarajevo finansira sport na svim nivoima, čime se ide na uštrb kvaliteta sporta u našem kantonu”, rekao je ministar Magoda.

On je pozvao i ostale nadležne institucije, od lokalnih pa do državnih, da obrate više pažnje na ovaj sport i da adekvatnije podrže rad i nastupe mladih sportista na velikim takmičenjima.

“Vijeće ministara BiH napokon mora početi finansirati ustanove i organizacije od značaja za Bosnu i Hercegovinu, kako sportske, tako i kulturne. Simbolično smo danas u Zemaljskom muzeju BiH, najstarijoj ustanovi kulture u našoj državi, te upravo zbog nemara državnog nivoa vlasti, osim sporta, mi finansiramo i sedam ustanova kulture od značaja za BiH”, poručio je ministar Magoda.

Uz stručno vođenje kustosa Zemaljskog muzeja BiH, upriličen je zajednički obilazak Muzeja, te upoznavanje s Hagadom i bogatom historijom naše zemlje. Ovime je potvrđeno da su sport i kultura nedjeljivi ambasadori jedne države.

Čelnici Karate saveza BiH su zahvalili Vladi KS i ministru Magodi na kontinuiranoj podršci.

Reprezentacija BiH u karateu osvojila je ukupno šest medalja na posljednjem Evropskom prvenstvu. Zlatne medalje osvojili su Bekir Grabus, Emina Sipović, Anes Bostandžić i Ali Arnautović. Odličan rezultat ostvarile su Ajla Sipović i Nejra Sipović, donijevši srebrenu i bronzanu medalju u BiH, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.