fena.ba/Saša Magazinović

U zakon treba uvesti i definiciju naročito bahate vožnje

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će na današnjoj sjednici razmatrati Prijedlog zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2017. godinu.

Poslanik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) u tom domu Saša Magazinović je u pauzi zasjedanja izjavio novinarima da se radi o budžetu „čiji je okvir od 950 miliona KM ono što je za današnjeg predlagača budžeta SDA, prije par godina bilo ‘budžet koji je zamrznut na 950 miliona i koji će dovesti u pitanje rad državnih institucija, budžet koji je atak na državu i njen euroatlanski put’…“

– Da bi taj isti SDA predložio isti taj budžet od 950 miliona KM, koji im danas savršeno odgovara – kazao je Magazinović.

Upitan da komentira Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, o kojim su poslanici obavili raspravu, ocijenio je da je to dobar zakon u svojoj osnovi.

– Nije savršen, nedostaje tu mnogo toga, ali je jedan iskorak. Iskorak je u tome što mislim da će u odnosu na današnje stanje donijeti jedno poboljšanje u smislu povećanja kazni. Ono što je zahtjev Klub SDP-a jeste, i mislim da će Ministarstvo izaći ususret, da se u zakon uvede i definicija naročito bahate vožnje koja postoji u zemljama okruženja i sankcionira se čak i kaznama do tri godine zatvora – istaknuo je Magazinović.

Dodaje da nije razlog tome samo posljednji tragičan događaj u Sarajevu kada su dvije djevojke izgubile život, „ovo je inicijativa koju smo podnijeli prije više od godinu dana“.

– Raduje me što Ministarstvo prometa i komunikacija BiH iskazuje spremnost da uvaži to i pripremi tu izmjenu zakona – naveo je Magazinović.

Na novinarsko pitanje ko bi trebao imati prednost u saobraćaju, vozila pod pratnjom ili vozila hitne pomoći, policija, vatrogasci, odgovorio je da za njega hitna pomoć uvijek ima prednost u odnosu na političare i sve ostale koji imaju automobile označene svjetlosnom signalizacijom.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.