U Vijeću ministara trebaju priznati da su neradnici

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović, kazao je za Klix.ba da, kad bi se oslanjali na Vijeće ministara, nekih sjednica ne bi ni bilo.

“Srećom, poslanici predlažu zakone i ne samo zakone, nego i inicijative i druge akte. Tako da se nešto i radi, postoji nekakav sadržaj. Ja ne želim da nas poslanike zbog toga gledaju kao neke parazite. Nismo svi isti, ja svako jutro dolazim u osam sati na posao. Svaki dan sam tu i radim. I ne želim da me neko posmatra kroz prizmu neradnika zato što ljudi u Vijeću ministara nisu u situaciji da nam pošalju zakone u proceduru”, poručio je Magazinović.

Dodaje da ima poslanika koji su inicirali više rasprava, nego što su to uradila pojedina ministarstva.

“Ja znam da Vijeće ministara, tako nakaradno kakvo jeste, ima podršku većine. Ali oni sami trebaju priznati da su takvi kakvi jesu – neradnici, jer je rezultat takav kakav jeste. Naravno, nisu svi isti ni u Vijeću ministara, ni u Parlamentu. Ali opći rezultat je katastrofalan i kod jednih i kod drugih”, rekao je Magazinović za Klix.ba.

Ističe da Vijeće ministara u javnosti stalno šalje poruke o napretku prema Evropskoj uniji, ispunjavanju reformskih koraka…

“U suštini, nijedan od tih reformskih zakona nije došao u Parlament. Tako da se to nalazi u koliziji: ono što nam govore kroz medije i ono što mi kao poslanici vidimo”, istakao je Magazinović.

Navodi da mediji s pravom aktueliziraju pitanje neefikasnosti Parlamentarne skupštine.

“Međunarodne organizacije prave analizu našeg rada, a neke od njih nas porede s mandatom iz 1998. godine. Podsjetit ću, tada je Parlament izgledao potpuno drugačije, u svakom smislu. I vizuelno i po svojim ingerencijama. Mi se izgleda vraćamo 10 godina unazad”, cijeni Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.