SDP Velika Kladuša

U Velikoj Kladuši su uzdrmani temelji osnovnih vrijednosti privatne svojine, tražimo od nadležnih hitnu reakciju!

U Velikoj Kladuši u zadnje vrijeme imamo na sceni da vidimo klasične uzurpacije i uništavanja privatne i državne imovine čime se zadire u temelje osnovnih vrijednosti privatne svojine koja predstavlja temelj pravnog poretka jedne države.

Tražimo od relevantnih institucija da po hitnom postupku ispitaju slučaj uzurpacije privatne imovine na kojoj se nalaze mezarje koje se danas urušili, te javnu imovinu koja graniči sa mezarjem i utvrde odgovornost i kazne sve one koji su odgovorni za oskvrnuće mezarja.

Također od relevantnih institucija tražimo da ispitaju eventualnu uzurpaciju državne imovine od strane JKUP „Komunalije“ koji bez ikakve dozvole državne firme „Agrokomerc“ d.d. vrše naplatu parkinga na staroj autobusnoj stanici.

Smatramo da je u pomenutim slučajevima grubo prekršeno niz članova Krivičnog zakona FBiH, a koji se odnose na protupravno zauzimanje nekretnine od općeg značaja, nepropisno i nepravilno izvođenje građevinskih radova, samovlašće, te povreda mira pokojnika.

Molimo vas da što hitnije i konkretnije reagirate jer građani Velike Kladuše su s pravom zabrinuti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.