27. juli

U Tuzli obilježen Dan ustanka naroda: Tada su BiH čuvali svi

Polaganjem vijenaca i odavanjem počasti danas je u spomen kompleksu Slana Banja u Tuzli obilježen 27. juli, Dan ustanka naroda BiH i 75. godišnjica od historijskog datuma kada je 1941. godine počeo ustanak protiv fašizma.

Podsjećanju na značajan datum prisustvovali su mnogobrojni antifašisti, borci, predstavnici Gradske uprave Tuzla, Vlade Tuzlanskog kantona, članovi boračkih organizacija te mnogobrojni građani Tuzle.Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović smatra da se jedini način za istinsku reintegraciju BiH ogleda u antifašizmu te bratstvu i jedinstvu.

“BiH je u antifašističkoj borbi ZAVNOBIH-om i AVNOJ-em ponovo rođena. Antifašizam je civilizacijska tekovina i čitava planeta se odeđuje prema tome. Ko god igniriše našu antifašističku tradiciju ruši AVNOJ i ZAVNOBIH, a samim tim i BiH. Ko god potencira neke negativce iz antifašističke borbe, a pokušava zanemariti heroje, opet ruši BiH. Jedini mogući put u istinsku reintegraciju BiH jeste put antifašizma te bratstva i jedinstva “, napomenuo je Imamović.

U okviru obilježavanja 27. jula, odnosno Dana ustanka naroda BiH i 75. godišnjice od historijskog datuma kada je 1941. godine počeo ustanak protiv fašizma danas će u Tuzli biti upriličena i dokumentarna izložba, kao i svečana sjednica Gradskog vijeća Tuzla.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.