Jasmin Imamović

U Tuzli obilježen Dan pobjede nad fašizmom

Odavanjem poštovanja žrtvama i polaganjem vijenaca na spomen-obilježjima Slana Banja, danas je u Tuzli obilježen 9. maj, Dana pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Dan “Zlatnih ljiljana”.

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Grada Tuzla, te mnogobrojnih udruženja položili su cvijeće i odali počast narodnim herojima tuzlanskog kraja od 1941. do 1945. godine, potom poginulim pripadnicima Armije RBiH koji su Tuzlu branili od 1992. do 1995. godine, kao i na spomeniku “Zlatnim ljiljanima”, te civilnim žrtvama agresije na BiH.
Gradonačelnik Grada Tuzla Jasmin Imamović kazao je da je fašizam najveće zlo 20. stoljeća i da je, nažalost, prisutan u i 21. stoljeću, kao vječita opasnost za čovječanstvo.

-Kada antifašisti zašute, tada fašisti progovore i onda nastaje veliki problem. Danas imamo prisutno širenje neonacizma po cijelome svijetu. Kada su od njega ranjive ekonomski bogate zemlje, možemo zamisliti koja je to opasnost za ovako loše uređenu BiH – smatra Imamović.

Naveo je da je ove godine Tuzla domaćin obilježavanja Dana “Zlatnih ljiljana”, nosilaca najvećeg ratnog priznanja, kojih je danas u Tuzli prisutno oko 800, a koji su, kaže on, svečanost obilježavanja Dana antifašizma, Dana Evrope i Dana “Zlatnih ljiljana” obogatili svojim prisustvom.

Poručio je također da je svima obaveza podsjećati na borbu protiv fašizma i njegovati antifašizam na različite načine, kako ne bi više nikada prodro na ove prostore.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.