SDP BIH Travnik

U Travniku organizovano potpisivanje peticije „PROTIV ETNIČKIH PODJELA DJECE U JAJCU“.

Povodom diskriminirajućih i segregacijskih prijedloga o podijeli škole u Jajcu, Općinska organizacija SDP BiH Travnik, u znak podrške Općinskoj organizaciji SDP BiH Jajce i učenicima iz Jajca, danas je u Travniku organizovala potpisivanje peticije „PROTIV ETNIČKIH PODJELA DJECE U JAJCU“.

Peticijom se šalje jasna poruka kako je krajnje vrijeme da politika prestane koristiti našu djecu za međusobna potkusurivanja.

Na ovaj način apeliramo Skupštini SBK/KSB, izvršnoj vlasti, upravama škola, profesorima, kao i svim građanima, da podhitno sagledaju dugoročne posljedice koje bi podjela donijela, te da iskoriste sva stručna, znanstvena i politička postignuća u kreiranju rješenja kojim će sve strane biti zadovoljne.