Predstavljena Strategija programa i kandidati

U Travniku održana proširena sjednica KO SDP-a

Istaknuto je da je cilj SDP-a da bude najjača stranka na području SBK-a, da ima svog člana Predsjedništva BiH, i da nastavi tamo gdje je stala

Slika

U Travniku je sinoć održana proširena sjednica Kantonalnog odbora SDP-a SBK-a, na kojoj je predstavljena Strategija programa i kandidati SDP-a za  opće izbore u našoj zemlji.

Predstavljen je, također, kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović, a sjednici je prisustvovao i predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija.

Istaknuto je da je cilj SDP-a da bude najjača stranka na području SBK-a, da ima svog člana Predsjedništva BiH, i da nastavi tamo gdje je stala.

-To je ulaganje u namjensku industriju, budući da su dolaskom ove vlade napravljeni izvjesni pozitivni koraci u tom pravcu, da dovedemo dokraja reformu boračkih zakona i da borce stavimo na mjesto koje im pripada u društvu. Tu su i ostale stvari, poljoprivreda, obrazovanje. Hoćemo napraviti program i ubijediti druge političku subjekte u Kantonu da konačno dokrajčimo "dvije škole pod jednim krovom", kad ih nema nigdje u svijetu, da ih nema ni ovdje – kazao je Zukan Helez, predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a SBK-a.

Ova stranka će, dodao je, spremno ući u predizbornu kampanju u kojoj će biračima ponuditi strategiju koju su radili eminentni stručnjaci iz Sarajeva i SBK-a.

– Ovi izbori su, zapravo, izbori između dvije različite vizije, između BiH koja ima budućnost, i one koja, kako kaže Bakir Hadžiomerović, stalno živi s pogledom u retrovizor – naglasio je Zlatko Lagumdžija, predsjedniik SDP-a BiH.

– Nakon što smo obišli Ključ, Petrovac, Krupu, Bihać, Cazin, potpuno sam uvjeren da će u ovoj priči SDP biti stranka broj jedan, i da ću biti novi član Predsjedništva BiH. A onda ću, za početak, učiniti da Sarajevo ne bude blokirano zato što su tamo nezadovoljni ljudi, radnici koji potpuno opravdano traže svoja prava. Neću dozvoliti da sirotinja, koju su protekle vlasti uništile i oduzele im sva ljudska prava, protestira. Želim da vidim Sarajevo koje će biti blokirano, ali zbog toga što dolazi francuski predsjednik, britanski premijer, američki predsjednik, ruski predsjednik, i da ne nabrajam više. Moramo ovu zemlju da izvučeno iz međunarodne izolacije – istakao je u obraćanju prisutnina Bakir Hadžiomerović, kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda Bošnjaka. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.