Stolac

U subotu javna rasprava uz predstavljanje knjige Nerina Dizdara

Forum mladih Stolac, izdavačka kuća Dobra knjiga i Centar za strateške studije Međunarodnog foruma Bosna organiziraju javnu raspravu te predstavljanje knjige Nerina Dizdara pod nazivom “Politike kulturnog rasizma”.

Kako je priopćeno iz Foruma Bosna, rasprava će biti održana u subotu 17. listopada s početkom u 18 sati u kući HIDR 1 (Stolac, Uzinovići).

U knjizi “Politike kulturnog rasizma “Nerin Dizdar predstavlja rezultate istraživanja odnosa ideologijski konstruiranih kolektivizama i posljedičnih isključivanja drugog i drugačijeg, i to u različitim oblicima biološkog i kulturnog rasizma, orijentalizma i aparthejda. Istraživačka osnova tih razmatranja su različiti oblici političkih tumačenja i djelovanja unutar suvremene bosanske društvene drame.

Za ovu knjigu moguće je reći da predstavlja hrabro i poticajno otvaranje novih vidika bosanske političke i kulturne zbilje. Kao razborita kritička sinteza tiče se gotovo svih odgovornih za pitanja sadašnjosti i budućnosti ove zemlje i njenih ljudi, stoji u priopćenju.

O ovoj knjizi fra Mile Babić piše da je “odlučna volja Nerina Dizdara da misli, govori i radi protiv svih unutrašnjih i vanjskih stanja koja su uzrokovana progonjenjima, ubijanjima i ponižavanjima, da pripada vjeri u veliku bosansku budućnost”.

O knjizi će govoriti fra Mile Babić, Senadin Lavić, Rusmir Mahmutćehajić i Izedin Šikalo.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.