Javna tribina u Gornjem Vakufu-Uskoplju

U SDA su, između interesa građana i ličnih interesa pojedinaca iz HDZ, ponovo izabrali HDZ

Socijaldemokratska partija BiH održala je javnu tribinu u Gornjem Vakufu-Uskoplju, na kojoj je nastavljena izrada nacrta Izbornog programa partije. Kao što je to bio slučaj u nekoliko gradova u ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine, i ovaj su put građani, simpatizeri i članovi SDP BiH svojim prijedlozima participirali u izradi Izbornog programa – Plan 10.

Prisutnim na tribini su se obratili predstavnici SDP-a iz lokalnih i kantonalne organizacije SDP Srednjobosankog kantona, zastupnici SDP-a u federalnom Parlamentu, te predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

Građanima, simpatizerima i članovima predstavljene su osnove deset politika koje čine nacrt Izbornog programa, koji bi, u skorije vrijeme trebao biti predstavljen bh. javnosti.

Jedna od nezaobilaznih tema na tribini bio je i prijedlog Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta FBiH, koji će se naći na sutrašnjoj vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, a kojeg su zajednički predložili SDP i DF.

Najave o tome kako će SDA i HDZ odbiti uopće sudjelovati na sjednici dokazuju kako obje ove stranke, kroz blokadu provedbe izbornih rezultata, žele uvesti Federaciju BiH i Bosnu i Hercegovinu u haos.

Jeftine demagoške poruke o tome kako su SDA penzioneri, prava boraca i stabilni budžeti puno važniji od izmjena izbornog zakonodavstva, dok im u isto vrijeme pod prozorima Vlade FBiH danima protestuju borci, penzioneri i radnici, najbolji su dokaz koliko je SDA stalo do građana i BiH.

Ovakvo ponašanje SDA i HDZ samo je dodatna potvrda da ove dvije stranke trguju demokratskim poretkom u FBiH, kao i sa pravima građana da na izborima izaberu vlast kakvu žele.

Očigledno je da su u SDA, između interesa građana i ličnih interesa pojedinaca iz HDZ, ponovo izabrali HDZ.

SDP BiH će zajedno sa ostalim zainteresiranim strankama i dalje insistirati na usvajanju ovog Zakona te smo i dalje spremni razmotriti i prihvatiti sve amandmane kojim bi se predloženi Zakon popravio, ali nismo spremni trpjeti bilo čije zloupotrebe, blokade i trgovinu osnovnim pravom građana da biraju i budu birani na slobodnim izborima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.