Dom kulture Tešanj

U prisustvu 120 delegata održana Konferencija OO SDP BiH Tešanj

Prema Planu izbora u SDP BiH, koji je donesen prema odlukama Trećeg vanrednog Kongresa SDP BiH, Općinska organizacija SDP BiH Tešanj, u nedjelju 28. juna 2015. godine, je održala Izvještajno-izbornu konferenciju u prostorijama Doma kulture Tešanj. I pored ljetnjeg dana, vikenda, Konferenciji je prisustvovalo 120 delegata, sa pravom glasa i znatan broj gostiju.

U prelijepoj, radnoj, atmosferi na Dnevnom redu Konferencije, pored usvajanja radnih dokumenata i provođenja izbornog procesa, razmatran je i Izvještaj o radu Općinske organizacije SDP BiH Tešanj između dvije Konferencije u periodu 22.12.2013.-30.6.2015. godine. Nakon diskusije više delegata, kritičkog osvrta na rad svih oblika i nivoa organiziranja, Izvještaj je usvojen jednoglasno.

konf tesanj 1U izbornom procesu, između devedeset i jednog kandidata, u Općinski odbor OO SDP BiH Tešanj izabrano je 50 članova, sa mogućnošću kooptiranja još deset odsto članova.

Struktura članova Odbora zadovoljena je prema kriterijima da odražava strukturu stanovništva u Bosni i Hercegovini i članstva SD PBiH. Također, od jedanaest kandidata, izabrana su tri člana Nadzornog odbora.

Zaključkom Konferencije zakazana je Konstituirajuća sjednica Općinskog odbora, već naredne nedjelje, do kada je Komisija za zaključke dužna pripremiti donesene zaključke na Konferenciji.
Nakon izbornih konferencija u općinskim organizacijama, do održavanja redovnog kongresa u obavezi je provođenje izbora u osnovnim i interesnim organizacijama SDP-a.

U svom obraćanju Konferenciji predsjednik Kantonalne organizacije SDP BiH ZDK, Senaid Begić, pored ostalog, istakao je da je OOSDPBiH Tešanj jedna od boljih organizacija u Bosni Hercegovini, po svim kriterijima, i da se treba tako i tretirati sa viših nivoa organiziranja SDP BiH.

U završnoj riječi predsjednik OO SDP BiH Tešanj Senad S. Subašić čestitao je novoizabranim članovima, naglasio da SDP BiH očekuje mnogo ozbiljnog i teškog političkog rada koji zahtjeva novostvoreno društveno-političko i ekonomsko stanje u Bosni i Hercegovini, te pozvao sve na punu aktivnost, ozbiljnost i jedinstvo.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.