Zlatko Lagumdžija

U pripremi donatorska konferencija za pomoć poplavljenim područjima u BiH

Lagumdžija je, nakon sastanka sa gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem, rekao novinarima da je Savjet ministara formirao grupu od predstavnika tri resorna ministarstva, koji treba da naprave kriterijume za procjenu štete

Slika

 Ministar spoljnih poslova BiH Zlatko Lagumdžija rekao je danas u Doboju da Savjet ministara BiH vodi aktivnosti na pripremi donatorske konferencije za pomoć poplavljenim područjima u BiH.

Lagumdžija je, nakon sastanka sa gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem, rekao novinarima da je Savjet ministara formirao grupu od predstavnika tri resorna ministarstva, koji treba da naprave kriterijume za procjenu štete.

On je dodao da izvještaj o šteti na poplavljenim područjima mora biti završen u narednih 15 dana da bi međunarodna javnost imala pravu informaciju o poplavama u BiH.

"Metodologija prema kojoj će se utvrđivati šteta biće jedinstvena za BiH, a primjenjivat će se i u Srbiji i Hrvatskoj", rekao je Lagumdžija, navodeći da je u pitanju metodologija koju rade UN, EU, Svjetska banka i druge međunarodne organizacije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.