Saša Magazinović

U pregovorima oko izmjena Izbornog zakona moraju učestvovati sve bh. parlamentarne stranke

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine Saša Magazinović predložio je principe prema kojima se trebaju voditi pregovori o izmjeni Izbornog zakona BiH te uputio pitanje šefu Delegacije EU u BiH Johannu Sattleru da li ih podržava.

“Poštovani Johann Sattler, da li ovo podržavate? Vjerujem da podržavate jer nas upravo vi svih ovih godina učite da budemo transparentni, da odlučivanje vratimo u institucije, da su slobodni mediji i jako civilno društvo temelj demokratskog društva, kao i fer i pošteni izbori”, napisao je Magazinović u tvitu.

U nastavku je predložio četiri principa prema kojima se ovi pregovori trebaju voditi:

1. U pregovorima će učestvovati sve parlamentarne političke stranke na nivou BiH.

2. Proces pregovora će se odvijati transparentno na način da mediji, javnost i nevladine organizacije mogu ostvariti puni uvid.

3. Sve aktivnosti u vezi sa pregovorima će se odvijati u zgradi Paralemntarne skupštine BiH.

4. Rezultat pregovora će biti implementacija presuda i obezbijeđen transparentan, fer i pošten izborni proces uz korištenje modernih tehnologija.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu