Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić

U Predsjedništvu BiH će biti dva člana iz građanskih partija

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a predao je kandidatske liste ove stranke za opće izbore 2022. godine. Nikšić je rekao kako se na listama SDP-a nalazi nešto manje od 500 kandidata bez članova SDP-a prijavljenih u sklopu koalicije Država.

Kaže kako je SDP uspio u svojoj namjeri da se približi rodnoj ravnopravnosti na listama i da ima više od od 40 posto pripadnika manje zastupljenog spola.

“U svakom slučaju očekujem da na sljedećim izborima dobijemo podršku građana da mijenjamo sistem, da mijenjamo stanje u Bosni i Hercegovini,” rekao je Nikšić.

Za komentar Bakira izetbegovića da je Denis Bećirović “nedorasli populista”, Nikšić je poručio da je Bećirović u svojoj biografiji pokazao da je dosljedan i kvalitetan zastupnik koji drži do riječi.

“Koliko puta nas je slagao i nas i javnost Bakir Izetbegović, mislim da i ta izjava pada u red još jednih neistina,” poručio je Nikšić.

Ponovio je tvrdnje kako je Bećirović i na prošlim izborima bio izabran i da su okupljanjem opozicije ne samo pojačali broj glasova za Bećirovića nego i ekipu koja će na biračkim mjestima da spriječava krađe.

“Ja sam siguran da je Denis novi član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kao što mi se čini i da je priča oko kandidata iz reda hrvatskog naroda prilično završena. Tako da ono što smo 2018. imali izabrano od građana, sada ćemo stvarno realizovati da imamo dva člana Predsjedništva iz Federacije BiH kojeg su izabrali građani da nije ni iz jedne nacionalne stranke,” podvukao je Nikšić.

Istakao je kako kandidiranjem za člana Predsjedništva iz Republike Srpske, SDP pokazuje da mu je stalo do cijele Bosne i Hercegovine.

“Da se bira kao što se biralo 1990-te godine u cijeloj Bosni i Hercegovini, siguran sam da bi Vojin (Mijatović) bio kredibilan kandidat za člana Predsjedništva,” rekao je Nikšić o Mijatovićevoj kandidaturi.

Kaže da očekuje da ako Jasmin Imamović kao nositelj liste bude izabran prihvati mandat i da će biti održani prijevremeni izbori za gradonačelnika Tuzle.

“Tuzla je jedan bastion SDP-a BiH. Smatramo da je Jasmin svojim doprinosom, onim što je uradio u Tuzli pokazao kako se može koristit i moto u kampanji da znamo kako se ostvaruju snovi. Pokazao je svima, kada je govorio 2000-te godine da će praviti slana jezera, mi smo ga svi blijedo gledali. Pokazao je svima da je to poptuno normalno. Jasmin će biti sjajan zastupnik u državnom parlamentum,” kazao je Nikšić.

O Trojci kaže da je pokazala da može funkcionisati i pored ideoloških razlika, te da kada se dogovore oko programa nema prevare i nema laži.

“Siguran sam da će to biti dobar embrion i za ostale naše partnere koji su se okupili oko Denisa i da ćemo imati neke dodirne tačke i neka programska opredjeljenja do kojih ćemo se držati. Ko bude htio da sa nama čini vlast morati će se pridržavati tih stvari,” zaključio je predsjednik SDP-a.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.