SDP HNK

U potpunosti smo spremni preuzeti odgovornost

KO SDP BiH HNK, također, u potpunosti podržava demokratizaciju odnosa unutar SDP BiH i sa tim stavom će naši delegati i otići na predstojeći Vanredni kongres SDP BiH

Slika

Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDP BiH HNK na sinoć održanoj sjednici, je razmatralo rezultate provedenih izbora i izvršilo analizu izbornog rezultata SDP BiH HNK.

Ne možemo biti zadovoljni rezultatima ali kao legalisti svakako prihvatamo iskazanu izbornu volju građana. U potpunosti smo spremni preuzeti odgovornost, kako na ličnom, tako i na kolektivnom planu i o tome će raspravljati Kantonalni odbor SDP BiH HNK na svojoj sjednici 8.11.2014. godine. Sa željom da građani što prije dobiju vlast, koju su birali na izborima, pozivamo izborne pobjednike da što prije i što ozbiljnije pristupe pregovorima oko formiranja nove vlasti, a nadamo se da će nastaviti projekte koje su započeli ljudi SDP-a i da će raditi na dobrobiti svih građana.

KO SDP BiH HNK, također, u potpunosti podržava demokratizaciju odnosa unutar SDP BiH i sa tim stavom će naši delegati i otići na predstojeći Vanredni kongres SDP BiH. Mišljenja smo da novo rukovodstvo odmah treba da pristupi konsolidaciji partije i krene u pripreme za lokalne izbore, a za koje se nadamo da će konačno biti održani i u Mostaru.

Na kraju smo razmatrali i inicijativu koja je na Vladu HNK došla iz stranaka pobjednica na izborima, SDA i HDZ, a koja bi valjda trebala da bude zahvalnica biračima za ukazano povjerenje. Naime inicijativa se odnosi na to da se iz Budžeta HNK ovim strankama što hitnije isplati više od 600 hiljada maraka za obnovu njihovih objekata, zapaljenih u februarskim nemirima. Pozivamo medije, nevladine organizacije, organizacije civilnog društva i cjelokupnu javnost da zajedničkim snagama zaustavimo ovo otimanje novca građana, a sve to u vremenu dok se raspada objekat dječijeg doma u Mostaru i dok javne kuhinje imaju smanjene dotacije. SDP BiH i naši, još uvijek prisutni ministri u Vladi HNK, bez pomoći cjelokupne javnosti to nisu u stanju da zaustave.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.