U posljednje 24 godine pola građana BiH je na apaurinima, a pola na cigarama

Završena je rasprava o Prijedlogu zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Mišljenja delegata su podijeljena, o zakonu će se izjasniti nakon pauze. 

Zakonom bi trebalo da se zabrani pušenje u svim zatvorenim javnim prostorima, javnim skupovima, radnim mjestima i u javnom prijevozu, te privatnim automobilima ukoliko se u njima nalaze maloljetne osobe.

Govorio je i Aner Žuljević (SDP) koji je uložio nekoliko amandmana na zakon.

– Podsjetio bih da smo imali virus koji je ubijao za sedam dana, a u sklopu mjera tražila se zabrana okupljenja, u ugostiteljskim objektima, a kako je to izgledalo, nikako. I policija se uključila. Suština jeste da ne postoji niko u sali ko je protiv činjenica da implementiramo zakon, ali u kojem će se znati nosioci odgovornosti, implementatori. Na kraju bih rekao da je politička situacija u našoj zemlji u posljednje 24 godine takva da je pola ljudi odvela na apaurine, a pola na cigare – kazao je Žuljević.

faktor.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.