Sarajevo

U ponedjeljak Sajam kreditiranja projekta „Volontiraj – Kreditiraj“

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić je izjavio da je projekt „Volontiraj – Kreditiraj“ postigao fantastične rezultate i pružio dobar primjer kako organi vlasti, predstavnici nevladinog sektora i privrede zajedno s učenicima mogu realizirati projekt od kojeg će svi imati koristi

Slika

 Sedmi Sajam kreditiranja projekta „Volontiraj – Kreditiraj“ bit će održan u ponedjeljak, 28. aprila, u Sarajevu, u Bosanskom kulturnom centru, najavili su danas na konferenciji za medije predstavnici Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i udruženja Infohouse.

Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić je izjavio da je projekt „Volontiraj – Kreditiraj“ postigao fantastične rezultate i pružio dobar primjer kako organi vlasti, predstavnici nevladinog sektora i privrede zajedno s učenicima mogu realizirati projekt od kojeg će svi imati koristi.

– Volontiranje pomaže mladima u njihovom usmjeravanju i profesionalnom opredjeljivanju, a time i njihovoj boljoj budućnosti – rekao je Mašić.

Istakao je da je zajednički cilj svih učesnika ohrabriti mlade ljude u Bosni i Hercegovini i omogućiti njihovo povezivanje.

– Čestitam svima na doprinosu promociji vrijednosti rada i solidarnosti, te poticanju izgradnje civilnog društva – poručio je ministar Mašić.

Koordinatorica projekta udrženja Infohouse Dalila Bavčić pojasnila je da je glavni cilj ovog sajma uvezivanje srednjoškolaca s njihovim lokalnim zajednicama da bi predložili rješenja za probleme koje uočavaju u svojim sredinama.

– Nastojimo potaći srednjoškolce da preuzmu svoju ulogu u društvu kako bi ono imalo koristi od njihovih ideja i energije – naglasila je Bavčić.

Učenik Srednje stručne škole Istočna Ilidža Filip Matić rekao je da je ovaj projekt dobra prilika za srednjoškolce da se upoznaju s novim ljudima, steknu nova iskustva, te da eventualno odaberu svoju buduće zanimanje.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je tokom proteklog sedmog Socijalnog dana, drugi put zaredom, bilo „Top poslodavac“ i na jedan dan zaposlilo 80 srednjoškolaca, dijelom u samom Ministarstvu, a dijelom u partnerskim institucijama i ustanovama.

Sajam kreditiranja, kao i Socijalni dan, dijelovi su projekta „Volontiraj – Kreditiraj“, koji je posljednjih godina u našoj zemlji postigao značajne rezultate.

Na predstojećem Sajmu kreditiranja projektne aplikacije će predstaviti 90 srednjih škola iz 42 bh. općine, a učenici će se takmičiti za novčane nagrade u maksimalnom iznosu 1.500 KM.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.