Mašić

U parlamentarnoj proceduri uskoro Zakon o obrazovanju odraslih

Naime, u proteklih 12 mjeseci Ministarstvo obrazovanja i nauke FBiH, Privredna komora Federacije BiH, Sindikat i Zavod za zapošljavanje Federacije BiH radili su na izradi modela zakona o obrazovanju odraslih – kazao je Mašić

Slika

U nastavku sjednice Predstavničkog doma Federalnog parlamenta danas je federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić odgovarajući na poslaničko pitanje kazao da će se uskoro u parlamentarnoj proceduri naći zakon o obrazovanju odraslih, koji je u formi nacrta prošle sedmice usvojen na sjednici Vlade Federacije BiH.

– Naime, u proteklih 12 mjeseci Ministarstvo obrazovanja i nauke FBiH, Privredna komora Federacije BiH, Sindikat i Zavod za zapošljavanje Federacije BiH radili su na izradi modela zakona o obrazovanju odraslih – kazao je Mašić.

U zakonu o obrazovanju odraslih, dodao je Mašić, sadržane su sve odredbe vezane za neformalno i formalno obrazovanje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.