Hadžići

U OV Hadžići se ne donose jednoglasne odluke, neka press služba prestane lagati građane

Mirsad Dupovac, predsjednik Općinskog odbora SDP BiH Hadžići javio se u redakciju novinske agencije Patria, jer kako je istakao ima obavezu da reaguje na neistine koje je press služba općine Hadžići iznijela kada je riječ o donošenja odluka u Općinskom vijeću Hadžići.

Poznato je da se javnosti plasiraju neistine o donošenju odluka na Općinskom vijeću gdje se javnosti pokušava predstaviti idilična situacija te kako se sve odluke donose jednoglasno. To naprosto nije istina!

– Klub vijećnika SDP BiH Hadžići nije podržao niti jednu odluku koja se ticala kupovine predmetnog zemljišta,a pogotovo nismo podržali odluku o zaduživanju općine Hadžići kod komercijalnih banaka u iznosu od 3,5 miliona KM za kupovinu zemljišta PDI Bjelašnica, te smo tražili javnu raspravu kako bi i građani učestvovali u donošenju ove važne odluke, jer u konačnici to i jeste zaduživanje građana općine Hadzići. Što je naravno odbijeno. Isto tako nismo podržali ni emitovanje obveznica u iznosu od milion KM iz 2014. godine – kaže Dupovac.

Nadalje pojašnjava da kada je riječ o privatizaciji PDI Bjelašnice, napominje da je klub vijećnika SDP-a u mandatu 2004.-2012. godina, tražio reviziju privatizacije pomenutog preduzeća.

– Od tadašnjeg ministra privrede KS Abida Šarića, dobili smo zvaničan odgovor u kojem se kaže (parafraziramo) „da je privatizacija urađena u skladu sa zakonom te da nema osnova za pokretanje revizije iste“. Važno je pomenuti da nas nije zanimalo koja je „vlast“, kako u izjavi press službe Općine kažu, uradila privatizacuju, zanimalo nas je da li je ista urađena u skladu sa zakonom. I od ministra Šarića smo dobili odgovor. Smatramo da je zvanična Općina trebala aktivnije da se uključi u sam proces privatizacije obzirom da se radi o zemljištu, i o preduzeću koje je egzistiralo na području području općine Hadžići i zapošljavalo značajan broj radnika, o čemu smo ranije pisali, te da nije trebalo samo nijemo posmatrati pomenuta dešavanja, iako nije u zakonskoj nadležnosti Općine – dodaje Dupovac.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.