Damir Filipović

U Općini Ilijaš vlada moralna sirotinja

Na 4. sjednici Općinskog vijeća Ilijaš među tačkama dnevnog reda našao se i budžet Općine Ilijaš. Na prijedlog budžeta za 2017.godinu, Damir Filipović uložio je tri amandmana kojima bi se pospješio položaj mladih u općini, kao i razvoj privrede.

Filipović je predložio da se preraspodjelom i umanjenjem pojedinih stavki formiraju zasebne budžetske stavke za otvaranje malih, srednjih omladinskih preduzeća i fond za akademsku mobilnost mladih. Također, na budžet je uložio amandman da se od budžetske rezerve općinskog načelnika koja iznosi 60.000 KM izdvoji 5.000 KM za finansiranje rada Roditeljske kuće djece oboljele od raka i leukemije koja se nalazi u Sarajevu. Navedeni amandmani nisu dobili potrebu podršku.

Obzirom da je Općina Ilijaš prema podacima Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo prva po nezaposlenosti u Kantonu, te među prve četiri općine u Federaciji BiH koje se nalaze na ljestvici slabo razvijenih općina, smatramo da je bilo neophodno usvojiti navedene amandmane.

„U Općini Ilijaš vlada moralna sirotinja. Svaki pokušaj da se u općini napravi nešto korisno za građane nailazi na blokadu SDA i njihovih priljepaka. Najviše mi je žao što u vijećničkim klupama sjede mladi ljudi koji su do jučer imali problema sa zapošljavanjem ili su uslovljeni da budu na listi SDA radi zaposlenja. Svi oni dokazuju da su samo ikebane u vijeću kojima upravlja jedna osoba. Žalosno je da mladi vijećnici nemaju sopstvenog mišljenja, te da dokazuju da se nisu kandidovali radi građana koji su im u velikoj mjeri dali podršku na prethodnim lokalnim izborima, već radi lične koristi. Pojedinci koji danas imaju imovinu sumnjivog porijekla, a do prije par godina im se skupljao novac za školovanje, opstuiraju ovakve inicijative za poboljšanje i priliku mladima da pokrenu vlastiti biznis, pa i da im se omogući kroz fond akademske mobilnosti da steknu kvalitetno obrazovanje. Neka ih bude sramota!“ rekao je FIlipović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.