KO SDP SBK

U novembru počinje smjena vlasti na Srednjobosanskom kantonu

U četvrtak je održana 10.redovna sjednica Predsjedništva SDP BiH SBK/KSB kako bi se rukovodstvo Kantonalne organizacije SDP BiH SBK/KSB upoznalo s trenutnim stanjem priprema za predstojeće Općinske izbore u novembru 2020.godine. Predsjednici općinskih organizacija i predsjednici općinskih izborih štabova, uzimajući u obzir stanje na terenu i poduzete pripreme u okviru svojih organizacija, pokazali su veliku dozu optimizma i realno očekivanje da će rezultati izbora biti znatno bolji nego 2016.godine, s posebnim naglaskom da bi od novembra 2020.godine mogli imati barem dva Načelnika na području Srednjobosanskog kantona. Kontinuiran rad i aktivnosti s biračima koje se svakodnevno provode uz preuzimanje svih epidemioloških mjera su na izuzetno visokom i profesionalnom nivou i svakako će se pojačati kako se izbori budu bližili – jedinstveni su svi predsjednici općinskih izbora štabova.

Pored pripreme za izbore, Predsjedništvo KO SDP BiH SBK/KSB razgovaralo je i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji na nivou Kantona i smatra da mjere koje se provode treba pojačati, a javnost svakodnevno upoznavati s trenutnim stanjem. Samo tačne informacije koje se pružaju građanima mogu pomoći da se spriječi širenje korone, te pomoći medicinskim radnicima u njihovoj borbi s Koronom. Bez obzira na to što vladajuća koalicija SDA – HDZ smatra da je medicinskim radnicima dovoljna nagrada što imaju redovne plate, smatramo da ih se dodatno treba stimulirati i na svaki drugi način pomoći medicinskim ustanovama i institucijama.

Također, jedna od interesantnih tema koja će biti i tačka dnevnog reda naredne sjednice Skupštine Srednjobosanskog kantona je i Prijedlog Odluke o usvajanju lovišta na području Srednjobosanskog kantona. Iako je ovom Odlukom ispoštovana inicijativa SDP BiH da lovišta budu formirana na principu – jedno lovište – jedna općina, ipak ovdje postoji veliki propust – iz odluke su izostavljene općine Travnik, Novi Travnik i Gornji Vakuf – Uskoplje. Na ovaj način izostavljena je skoro polovina ukupne površine Kantona čime je izvršena diskriminacija velikog broja lovca s područja našeg Kantona. Smatramo da je usvajanje bilo kakvih polovičnih odluka više nego loša poruka za sve građane Kantona i kao takva se treba i mora dopuniti i primjenjivati na cijelom području Kantona. Nestručnost, nesposobnost i parcijalna rješenja su godinama zaštitni znak SDA-HDZ koalicije i to se mora promijeniti. Prva naredna prilike je 15.novembra i građani je trebaju iskoristiti – jedinstven je stav Predsjedništva KO SDP BiH SBK/KSB.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu