Vojin Mijatović

U Neumu je u toku posljednji čin namjere da se BiH podijeli na tri dijela

U Neumu je u toku posljednji čin namjere da se naša država podijeli na tri dijela, kaže Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a.

„Ukoliko se uspije u toj namjeri više nema promila šanse da postanemo normalna država poput svih Evropskih zemalja. Ukoliko se to dogodi BiH nikada neće postati članica EU i definitivno više nema šanse za građansku državu koja znači jednako pravo za svakog čovjeka“, smatra Mijatović.

Sve ovo predstavlja konačni obračun između etnonacionalizma i liberalne demokratije.

„Čast rijetkim izuzecima u Neumu je 80% bh. političara koji su ucijenjeni decenijskim kriminalom i korupcijom, spremnih da zbog svog opstanka na slobodi ili uspona u karijeri dozvole podjelu države na anti evropskim vrijednostima!

Bez dileme svako ko prihvati podjelu BiH na etničkim principima je izdajnik. Svako ko prihvati podjelu BiH na etničkim principima je stao na stranu kriminala i buržoazije i izdao građane BiH!

SDP BiH je više nego ikada državnički rekao dosta više, a naša obaveza je sljedeća nastaviti lobirati širom sveta protiv podjele države, onemogućiti na sve legitimne načine da bilo koji prijedlog koji znači podjelu države dođe u Parlament“, kaže Mijatović.

U koliko se iscrpe svi legitimni načini, SDP BiH mora izvesti građane BiH na ulicu i spriječiti podjelu države, napominje Mijatović

„Sve sem ovoga je šuplja priča, besmislene političke analize i bolesne političke ambicije ostavljamo onima koji ne vide šumu od drveta, ovo je momenat kada se daje sve za državu i građane, poslije ovoga nema popravnog ispita“, dodao je.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.