Kandidati SDP BiH Grada Bihaća

U nedjeljnom druženju sa stanovnicima Pokoja

Kandidati SDP-a predvođeni nositeljicom liste dr.sci. Fatkom Kulenović i kandidatom za gradonačelnika Bihaća, Hajrudinom dr. Havićem družili su se tokom dana sa mještanima Pokoja. Više no srdačan i topao susret sa građanima, koji su dobrodošlicom dočekali kandidate, potvrdili su da SDP opravdano računa na podršku Pokojčana. Tokom susreta sa dr. Havićem, brojni stanovnici su kazali da vjeruju u pobjedu SDP-a na lokalnim izborima. Tema razgovora bili su bitniji problemi, posebno oni u  infrastrukturi, a kao najzabrinjavajući istaknut je odlazak većeg broja Pokojčana na rad u zemlje EU.  Posljedica sistematskog poratnog uništavanja bihaćkih tvornica rezultirala je sve većim brojem kuća u kojima ne živi niko, zaključak je mještana, što je bolna stvarnost koju žele promijeniti. U tom pogledu put je otežan, ali, Bihać će podići svoju privredu, baš kao što korak po korak podiže poljoprivredu i turizam kao svoje razvojne šanse, istaknuo je dr. Havić tokom susreta sa Pokojčanima koji su upravo nezaposlenost i odlazak produktivnog stanovništva označili najvećim izazovima za buduću gradsku vlast.