U naredne tri godine će blizu 80% javnog prevoza u Kantonu Sarajevo činiti ekološki prevoz.

Uz to ćemo raditi na tome da građani dobiju kvalitetan javni prevoz kakav zaslužuju, a to je redovan, čist i bezbjedan javni prevoz uz koji neće biti potrebe za korištenjem ličnih automobila.

Imati ćemo novi tarifni sistem i jedinstvenu beskontaktu kartu za javni prevoz KS.

Novi trolejbusi koje nabavljamo su u mogućnosti da voze do 10 km bez kontakta na mrežu, tako da će moći pokrivati i određene linije koje danas autobusi pokrivaju,nabavljamo nove tramvaje, a krećemo i sa strategijom oko nabavke električnih autobusa prvo na nekim testnim linijama, zatim uspostavljanje trolejbuske linije do Vogošće i tramvajske pruge do Hrasnice a trolejbusi i tramvaji će zamijeniti autobuse koji danas voze te linije.

Sve to će imati izuzetno pozitivan utjecaj na čistoću zraka, ali i na masovnije korištenje javnoga prevoza u odnosu na ono što imamo danas.