U naredne tri godine će blizu 80% javnog prevoza u Kantonu Sarajevo činiti ekološki prevoz. 

U naredne tri godine će blizu 80% javnog prevoza u Kantonu Sarajevo činiti ekološki prevoz.

Uz to ćemo raditi na tome da građani dobiju kvalitetan javni prevoz kakav zaslužuju, a to je redovan, čist i bezbjedan javni prevoz uz koji neće biti potrebe za korištenjem ličnih automobila.

Imati ćemo novi tarifni sistem i jedinstvenu beskontaktu kartu za javni prevoz KS.

Novi trolejbusi koje nabavljamo su u mogućnosti da voze do 10 km bez kontakta na mrežu, tako da će moći pokrivati i određene linije koje danas autobusi pokrivaju,nabavljamo nove tramvaje, a krećemo i sa strategijom oko nabavke električnih autobusa prvo na nekim testnim linijama, zatim uspostavljanje trolejbuske linije do Vogošće i tramvajske pruge do Hrasnice a trolejbusi i tramvaji će zamijeniti autobuse koji danas voze te linije.

Sve to će imati izuzetno pozitivan utjecaj na čistoću zraka, ali i na masovnije korištenje javnoga prevoza u odnosu na ono što imamo danas.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu